Familiebedrift i over 100 år

Siden Ole Øvstedal la ut på sin første tur 1. juli 1906 har det stått en Øvstedal bak roret på Gjendebåtene. Harald, dagens skipper, er 4. generasjon og langs bryggekanten løper 5. generasjon.

Harald er født og oppvokst i Vågå/Gjende. Han har fått båtlivet gjennom morsmelken og sluttet med smokk da den falt i vannet fra den gamle trebåten. Med sitt karakteristisk ganglag, sitt mørke skjegg og høyt ruvende kropp er han godt gjenkjennelig. Harald er tømrer og har sin egen bedrift der han jobber om vinteren.

Heidi er også født og oppvokst i Vågå. Hun startet karrieren på Gjende som kjøkkenhjelp på Gjendesheim i -99. Siden hun som liten lærte seg å ro, tok det ikke lang tid før hun fant seg en båt og tok årene fatt for å komme seg over osen til Harald. Heidi er utdannet førskolelærer og jobber som pedagogisk leder om vinteren.

Johan og Iver er Harald og Heidi sine to sønner. De er ofte å se susende i hver sin motorbåt enten på tur til eller fra fisking eller for å komme seg hjem. Hunden Kaia er familiens midtpunkt og er med der det skjer.

Velkommen til oss!